ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ και το κόλπο της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Γίνανε διορθώσεις ή όχι στα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε με τον ΕΝΦΙΑ??

Στα λογιστικά γραφεία της πόλης της Λευκάδας και της Ελλάδας γενικότερα υπάρχει η κοσμοσυρροή και οι ουρές που είχαμε συνηθίσει στις εφορίες τα προηγούμενα χρόνια.
Ο λόγος είναι η εκτύπωση από τους λογιστές των ειδοποιήσεων πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΤΑΧΙΣ.
Όποιον λογιστή ρωτήσετε αν έχει δεί διαφορά / διόρθωση στα ποσά του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, θα απαντήσει ΟΧΙ για το 90% των περιπτώσεων, αφού οι ειδοποιήσεις πληρωμής που βγαίνουν έχουν ημερομηνία έκδοσης πράξης πριν το τέλος Αυγούστου και κυρίως τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου. Ο λογιστής σας, θα σας ενημερώσει επίσης ότι τις ειδοποιήσεις πληρωμής δεν μπορείτε να τις πάρετε από την ΔΟΥ αλλά μόνο μέσω του συστήματος ΤΑΧΙΣ με την χρήση των προσωπικών κλειδάριθμων.
Επίσης θα σας συμβουλέψει να πληρώσετε την πρώτη δόση μόνο, διότι αναμένονται διορθώσεις (μειώσεις του ΕΝΦΙΑ) για τους φορολογούμενους που θα συμψηφιστούν με τις επόμενες δόσεις.

Μέχρι εδώ όλα καλά και πολύ σωστά.

Όμως, αν ζητήσετε από τον λογιστή σας να σας εκτυπώσει την αναλυτική κατάσταση του ΕΝΦΙΑ που δείχνει το φόρο για κάθε επιμέρους ακίνητο, τότε το πιθανότερο είναι ότι η εφαρμογή του ΤΑΧΙΣ δεν ανταποκρίνεται και δεν μπορεί να το δείτε, ενώ αρχικά πριν τις 15 Σεπτέμβρη περίπου, ήταν δυνατόν να εκτυπωθεί.
Ο λογιστής θα σας ενημερώσει ότι στην μεγάλη πλειοψηφία όσων ζήτησαν την λεγόμενη "Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου ν.4223/2013" δεν μπορούσε να φανεί και να εκτυπωθεί από την εφαρμογή ΤΑΧΙΣ.

Η εξήγηση δυστυχώς είναι πολύ απλή!!!

Οι διορθώσεις έχουν ήδη γίνει και στις περιπτώσεις που είναι προς όφελος των φορολογουμένων, το σύστημα ΤΑΧΙΣ δεν επιτρέπει την αναλυτική εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ, για να οδηγηθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν αυξημένη την πρώτη δόση σύμφωνα με τον προηγούμενο υπολογισμό. Βέβαια θα είναι και κάποιοι άτυχοι που θα πληρώσουν όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ με την πρώτη δόση και το διορθωμένο ποσό θα συμψηφιστεί με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2015.

Τι πρέπει να κάνετε !!

Στην περίπτωση λοιπόν που δεν μπορεί ο λογιστής να σας δώσει τον αναλυτικό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ώστε να εξετάσετε αν έχουν γίνει κάποιες μειώσεις, ο φορολογούμενος πρέπει να είναι σίγουρος ότι ο φόρος του είναι μειωμένος από αυτό που αναγράφει η Ειδοποίηση Πληρωμής Φόρου.
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να πάει στην ΔΟΥ και να ζητήσει την αναλυτική πράξη προσδιορισμού φόρου στην οποία αναγράφεται το νέο μειωμένο ποσό φόρου αλλά και το αυξημένο ποσό του αρχικού υπολογισμού.
Θα πρέπει στην συνέχεια να διαιρέσει το νέο μειωμένο ποσό δια τις 6 δόσεις καταβολής του φόρου και να πληρώσει την μειωμένη δόση που ο ίδιος έχει υπολογίσει χρησιμοποιώντας την ίδια Ταυτότητα Οφειλής που του αναγράφεται στην ειδοποίηση πληρωμής του αυξημένου φόρου.

Πριν πληρώσετε λοιπόν την 1η δόση κάντε την παραπάνω διαδικασία.
Δυστυχώς το κράτος συμπεριφέρεται προς όλους μας με πονηρό τρόπο ώστε να υπάρξει μια αυξημένη εισροή φόρων κατά την πρώτη δόση και στην συνέχεια να ανοίξουν τις ήδη υπολογισμένες διορθώσεις.

Μαστίγιο και Καρότο για όλους μας !!!   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου