ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σχολικών γιορτών συνέχεια .........



Το haradiatika blog ήταν το μοναδικό τοπικό μέσο που ανακάλυψε το πολυσηζητημένο περιστατικό και το γνωστοποίησε στην τοπική κοινωνία.
Οι εξελίξεις χρονικά ήταν :
- 1) Το επίμαχο fax  στάλθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας στις 28/10 το μεσημέρι.
- 2) Την επομένη 29/10 το αναρτά η Χρυσή Αυγή στο site της χωρίς όμως να το σχολιάσει
( http://xa-aitoloakarnanias.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8741.html?spref=bl ).
- 3) Το ίδιο πρωί η συγκεκριμένη ανάρτηση κυκλοφορεί στο facebook αρχικά από τον Κώστα Ντάικο που δηλώνει στη σελίδα του Μέλος Κ.Ε. Χρυσής Αυγής ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
( http://www.facebook.com/profile.php?id=100003649535342 ).
- 4) Αμέσως η ανάρτηση στο facebook σχολιάζεται και γίνεται share (διαδίδεται) ανάμεσα σε χρήστες του facebook ακόμα και στη Λευκάδα.
- 5) To haradiatika βρίσκει τις παραπάνω αναφορές την επόμενη μέρα 30 /10 το πρωί και αποφασίζει να παρουσιάζει το θέμα στην τοπική κοινωνία που την αφορά άμεσα. Η ανάρτηση γίνεται στο απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά από ώριμη σκέψη ( http://haradiatika.blogspot.gr/2012/10/fax.html ).
- 6) Άμεσα αρχίζει να γίνεται γνωστό και να συζητείται στο Νυδρί και στη Λευκάδα.
- 7) Την Παρασκευή 2/11  το πρωί εκδίδεται Δελτίο Τύπου για το θέμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νυδριού ( http://haradiatika.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html ).
- 8) Την ίδια μέρα το βράδυ εκδίδεται Δελτίο Τύπου για το θέμα από το Σύλλογο Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Νυδριού που γνωστοποιεί την διαταγή ΕΔΕ για το θέμα
( http://haradiatika.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4411.html ).
- 9) Το Σάββατο 3/11 το πρωί εκδίδεται ανακοίνωση για το θέμα από την Σωτηρία Γαζή μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου (  http://haradiatika.blogspot.gr/2012/11/nako.html ).
- 10) Επίσης χθές επεμβαίνει στο θέμα η Συντονιστική Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα εναντιώνεται στην ΕΔΕ προς τους διδάσκοντες ( .http://wwwlefkaslive.blogspot.gr/2012/11/blog-post_426.html ). Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε στο haradiatika blog  το Δελτίο Τύπου μάλλον από λάθος, αφού είμαστε εμείς που αναδείξαμε και συστηματικά καλυπτουμε το όλο θέμα. Εμείς θα ανεβάσουμε από μόνοι μας το σχετικό ΔΤ (στα σχόλια της παρούσας αναρτησης) το οποίο μπορείτε να το δείτε και στον παραπάνω σύνδεσμο του blog wwwlefkaslive.
- 11) Σήμερα δημοσιοποιήθηκε ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λευκάδας της γενικής συνέλευσης στις 2/11 σχετικά με το θέμα. (δεν κοινοποιήθηκε στα haradiatika το δημοσιεύουμε επίσης στα σχόλια). 

Πέρα από τα παραπάνω στάδια του θέματος  πρέπει να αναφέρουμε δύο ακόμα που έπεσαν στην αντίληψή μας :
- Α) μεταξύ Τετάρτης 31/10 και Παρασκευής 2/11 άτομο της περιοχής, που δεν ανοίκει στην σχολική κοινότητα (γονέας ή εκπαιδευτικός) και δεν ήταν παρόν στην γιορτή της 26ης Οκτωβρίου, παρεμβαίνει προφορικά στη Διεύθηνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα (σχετική αναφορά γίνεται στο ΔΤ των διδασκόντων). Το όνομα του ατόμου αυτού κυκλοφορεί στα πηγαδάκια το ίδιο όμως δεν έχει υποστηρίξει τις απόψεις του δημόσια.
- Β) τοMeganisi Times σχολιάζει επώνυμα το θέμα μάλλον επιδεινώνοντας την κατάσταση από το να συνεισφέρει στην σωστή ενημέρωση και την ορθή επίλυσή του.
( http://www.meganisitimes.gr/2012/11/01/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1/ )

Γιατί δημοσιοποιήσαμε το θέμα.

Για τρεις λόγους :
1) το θέμα αφορά ΑΡΧΙΚΑ τα παιδιά, τους γονείς των παιδιών, το Σύλλογο Γονέων, τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, το Σύλλογο Διδασκόντων και την προϊστάμενη υπηρεσία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αφορά την  ευρύτερη κοινωνία του Νυδριού που συνδέεται με την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου. Μόνο σε ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αφορά πολιτικά κόμματα, την Αιτωλοακαρνανία, άλλους Δήμους στην Ελλάδα και το ευρύ κοινό γενικότερα. Θεωρίσαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για το θέμα αυτούς που τους αφορά σε αρχικό και σε δεύτερο επίπεδο και είτε είχαν άγνοια είτε γνώριζαν και "στρουθοκαμίλιζαν".
2) άποψή μας, ιδίως για ευαίσθητα θέματα, όπως ο εορτασμός της εθνικής επετείου, τα όποια παράπονα ή διαφορετικές απόψεις πρέπει να εξετάζονται μέσα από την θεσμική ιεραρχία που μια οργανωμένη και δημοκρατική κοινωνία διαθέτει. Την άποψη μας αυτή την συμμερίζονται με τις επίσημες ανακοινώσεις τους τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων.
Η δημοσιοποίηση επανέφερε το θέμα στην ορθή λειτουργία επίλυσής του. 
3) το θέμα, με την πρώτη δημοσιοποίησή του στο site της Χρυσής Αυγής, ενέπλεξε συγκεκριμένα άτομα (αποστολέα-γονέα-εκπαιδευτικό). Γνωρίζοντας την οργιώδη διάχυση της πληροφορίας μέσω του facebook, γνωρίζοντας ότι αποδέκτες των πληροφοριών αυτών μπορεί να είναι και άτομα που είναι ικανά να αντιδράσουν με ανεξέλεκτο τρόπο (λόγο των ακραίων πεποιθήσεων τους είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά), οδηγηθήκαμε στη δημοσιοποίηση προς την τοπική κοινωνία του θέματος διότι έτσι περιφρουρούνται τα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα και προστατεύονται από τυχόν ανεξέλεκτες ενέργειες. Ταυτόχρονα τους δίδεται η δυνατότητα να εξηγήσουν (αν θέλουν) τα γεγονότα  και να υπερασπιστούν τις απόψεις τους όπως έκανε η κα. Σωτηρία Γαζή.

7 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Πειθαρχικές Διώξεις Εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    Αναστάτωση προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες, πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Νυδριού.
    Οι διώξεις γίνονται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας με αφορμή το σχολικό γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
    Παραγγέλθηκαν μετά από «ανώνυμες» καταγγελίες στο διαδίκτυο και καλέσματος της φιλοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να αποκαταστήσει το νόημα της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου!!!
    Ασκείται λοιπόν δίωξη σε εκπαιδευτικούς ανάμεσα σε δύο κορυφαίες αντιφασιστικές επετείους:
    Της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στην εισβολή των Ιταλών φασιστών του Μουσολίνι και της 17ης Νοεμβρίου 1973 με τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών.
    Η δίωξη ασκείται σε μια περίοδο όπου οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να περάσουν από τη Βουλή, τα τροΐκανά μέτρα εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού και οι πολίτες υφίστανται, μια άνευ προηγούμενου, επίθεση ενάντια στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους.
    Είναι φανερό πως, εκτός από το εισόδημα, γίνεται προσπάθεια, σε συνδυασμό με την αυταρχική εκτροπή στα ΜΜΕ, να χτυπηθεί και το φρόνημα των εκπαιδευτικών.
    Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λευκάδας έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη γιατί, είτε εθελοντικά, είτε εκβιαζόμενη, προχωρά σε διώξεις εκπαιδευτικών, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο και χωρίς μέχρι σήμερα να κοινοποιεί στους εκπαιδευτικούς την κατηγορία της συγκεκριμένης πειθαρχικής δίωξης.
    Με τις ενέργειές της αυτές, βάζει τον φόβο και τον αυταρχισμό στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες, που οδηγούν με μικρά βήματα στην προσπάθεια για τρομοκράτηση και εκφασισμό της μαθητικής και κοινωνικής ζωής.
    Η άμεση αντίδραση και συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς από τα θεσμικά όργανα των γονέων και κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, αποτελεί θετικό γεγονός.
    Ζητάμε:

    Να πάψει άμεσα η πειθαρχική δίωξη των εκπαιδευτικών.
    Να σταματήσει οριστικά η «έξωθεν» παρέμβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.
    Να καταδικαστούν από όλους τέτοια φαινόμενα ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

    Λευκάδα 3 Νοεμβρίου 2012
    Το γραφείο τύπου
    Της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΕ Ετυμολογία
    ΕΔΕ < : Ένορκη Διοικητική Εξέταση
    Ε.Δ.Ε. θηλυκό άκλιτο ακρωνύμιο
    διαδικασία που ακολουθείται στη δημόσια διοίκηση και το στρατό και περιλαμβάνει την ένορκη εξέταση υπαλλήλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    ΕΔΡΑ: 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    Τηλ.-FAX: 26450-24715
    Email: elme.lefkadas@gmail.com Λευκάδα 02-11-2012

    ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 02-11-2012

    ΨΗΦΙΣΜΑ 1.

    Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας με αφορμή παρέμβαση εξωθεσμικού παράγοντα για το περιεχόμενο των σχολικών γιορτών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης, εκφοβισμού και λογοκρισίας συναδέλφων εκπαιδευτικών.

    Υπάρχουν αρμόδιοι φορείς για να κρίνουν τα παιδαγωγικά προγράμματα και το περιεχόμενο των σχολικών γιορτών που προτείνονται και υλοποιούνται για μια εκπαίδευση που θα προάγει τις αξίες της δημοκρατίας, της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού ανθρώπων και λαών.

    Η Γ.Σ της ΕΛΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Έξω οι φασίστες και τα τσιράκια τους
    Η Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική ενέργεια του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ ενάντια σε εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο του γιορτασμού της 28ης Οκτώβρη μετά από παρέμβαση φασιστοειδών και υποστηρικτών της «Χρυσής Αυγής». Απαιτούμε αυτή η διαδικασία των ΕΔΕ να σταματήσει τώρα.
    Οι σημερινοί φασίστες-εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής», φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι όλων αυτών που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές, δεν έχουν καμιά δουλειά στον γιορτασμό του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας.
    Οι φασίστες της «Χρυσής Αυγής» υμνούν τα Τάγματα Ασφαλείας, αυτούς δηλαδή που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές. Να θυμίσουμε: Ο όρκος των ταγμάτων ασφαλείας έλεγε μεταξύ άλλων: “ορκίζομαι εις τον θεόν τον άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ…. ….γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.”
    Την ίδια ώρα, οι γιορτές της «Χρυσής Αυγής», πλαισιώνονται από καλλιτέχνες που θεωρεί ότι «φημίζονται» για την «ελληνικότητά» τους και την υπεράσπιση του «ορθόδοξου» θρησκευτικού αισθήματος. Ενδεικτικοί, είναι οι στίχοι τραγουδιών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σ’ αυτές: «…αχ το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω» και με ξένους στίχους «…Χίτλερ το όνομά σου θα δοξάζεται!…Και όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει ερείπια, όταν η αχρεία δημοκρατία θα εξαφανιστεί στην ανυπαρξία. Μεγάλε Αδόλφε, θα ξανανέβεις στο θρίαμβο, η μνημειώδης επιστροφή σου, είναι ότι αυτός ο όχλος φοβάται!»
    Είναι υποκριτές και Φαρισαίοι.
    Όπως και τότε έτσι και τώρα η «Χρυσή Αυγή» στηρίζει με νύχια και με δόντια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να υποστηρίξουν τα κέρδη της εργοδοσίας. Είναι αυτοί που διενεργούν εγκληματικές πράξεις κατά εργαζομένων, μεταναστών, που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες.
    (συνεχιζεται παρακάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Έξω οι φασίστες και τα τσιράκια τους
    (συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)

    Το ναζιστικό μόρφωμα είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος για να στρέψει τη βία του ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων που έχουν συμφέρον να παλέψουν για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
    Στον αγώνα αυτό, που είναι αγώνας για τη ζωή και το μέλλον, οι νέοι και οι νέες να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες. Να μην έχουν τόπο να σταθούν.
    Όποιος τους ανέχεται ή τους καλεί, έχει ευθύνη για την παρουσία τους πολύ περισσότερο εκείνοι που ικανοποιούν τις προτροπές τους. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες εκείνων που συγκαλύπτουν τη δράση και το ρόλο της «Χρυσής Αυγής», όπως του ΣΥΡΙΖΑ που π.χ. αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι το πρόβλημα είναι η “έξωθεν” παρέμβαση, λες και το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα της 28ης Οκτώβρη, πολύ περισσότερο της μόρφωσης της νεολαίας, δεν αφορά το λαό αλλά μόνο τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν δηλαδή η παρέμβαση ήταν “εκ των έσω” δε θα υπήρχε πρόβλημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει γενικά για αντιφασιστικό μέτωπο, αποκρύπτοντας ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και άρα αντιμετωπίζεται μέσα από την πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος.
    Η Ιστορία έχει διδάξει ότι απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών. Και έχει σημασία το γεγονός ότι ήδη πληθαίνουν τα εργατικά σωματεία, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, ακόμα και μαθητές, που εναντιώνονται έμπρακτα στη δράση της «Χρυσής Αυγής» καλώντας τα λαϊκά στρώματα να την απομονώσουν καθώς, ξεκινώντας από τους μετανάστες, επιχειρεί γονάτισμα συνολικά της εργατικής τάξης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
    Ο λαός έχει πείρα και μνήμη και μπορεί να τους απομονώσει. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να απομονώσουν τους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών και τιμητών των Ναζί και τους υποστηρικτές τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους μαθητές για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.
    Λευκάδα 4/11/12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το Περιστατικό στο Νυδρί της Λευκάδας την πήραμε από το http://wwwlefkaslive.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4733.htm Στο haradiatika δεν μας κοινοποιήθηκε.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Σε μία πρωτοφανή πράξη ανθελληνισμού και προδοσίας προέβει πριν λίγες ημέρες δασκάλα που διδάσκει στο 1ο νηπιαγωγείο Νυδριού Λευκάδας.
    Συγκεκριμένα, στις αρχές του Οκτώβρη, έκπληκτοι οι γονείς ενημερώθηκαν ότι αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο τις 28ης Οκτωβρίου, παρόλο που αναφέρεται ρητά στις διατάξεις του νόμου(ΠΔ 200 ΦΕΚ 161 Α / 13.7.98, άρθρο 4) ότι η 28η Οκτωβρίου είναι Εθνική εορτή και ότι « … οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία…». Μετά την έντονη διαμαρτυρία των γονέων αποφασίστηκε να γίνει η γιορτή, αλλά χωρίς την παρουσία των γονέων! Στον αντίποδα των διαμαρτυριών, η συγκεκριμένη νηπιαγωγός, ελληνοαλβανικής καταγωγής, αποφάσισε και σημαιοστόλισε την τάξη με Ελληνικές αλλά και Αλβανικές σημαίες, στα πλαίσια διαπολιτισμικής εκπαίδευσης(η διαπολιτισμική εκπαίδευση , δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινή λειτουργία ενός σχολείου, καθώς είναι ένα πρόγραμμα που αφορά ειδικά σχολεία ή ειδικές εκτός ωραρίου διδακτικές ώρες, που θα βοηθήσουν και προετοιμάσουν παιδιά μεταναστών ή τσιγγάνων για την πιο ομαλή ένταξη τους στο Ελληνικό παιδαγωγικό και Χριστιανικό σύστημα, νόμος 2413/96 ΦΕΚ 124ΤΑ/17.6.96 Κεφ. Γ άρθρο 34,35,36,37) , γεγονός που εξόργισε τους γονείς με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στο διευθυντή του σχολειού κ Δήμα και στο διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Σάντα.
    Οι Αλβανικές σημαίες κατέβηκαν προσωρινά(κατά τη διάρκεια της κλειστής εορτής βέβαια ξαναστήθηκαν ), αλλά η νηπιαγωγός ουδόλως συμμορφώθηκε καθώς ή προκλητική συμπεριφορά της συνεχίστηκε με επιπλήξεις στους γονείς για τη συμπεριφορά τους, με θεματολογία της γιορτής άσχετη με τον εθνικό εορτασμό και τέλος με την ανήκουστη και παράνομη υιοθέτηση της καθημερινής καλημέρας και προσευχής όχι μόνο στα Ελληνικά αλλά και στα Αλβανικά.
    Το σύνταγμα και η πολιτεία ορίζουν επακριβώς την λειτουργία όλων των σχολείων, με συγκεκριμένες αναφορές στις εθνικές εορτές, στο θρήσκευμα και την προσευχή, αλλά και στην αντιμετώπιση των παιδιών των μεταναστών. Σαφής και μεθοδευμένη η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των μικρών παιδιών με θεωρίες διαπολιτισμικότητας και γιορτών ειρήνης αντί εθνικών εορτών, με σκοπό να βλάψουν τον ελληνισμό μέσα από τα σπλάχνα του, τα μικρά παιδιά, που αποτελούν το μόνο μέλλον και τη μόνη σωτηρία του τόπου μας.
    Στηλιτεύουμε το γεγονός, καιροφυλακτούμε για τις εξελίξεις αλλά και για τις πειθαρχικές ποινές προς τους υπεύθυνους και προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα είναι ανεκτές ποτέ ξανά.
    ΠΥΡΗΝΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    Τηλ. Επικοινωνίας 6982703079

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ Λευκαδας
    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    Η οργανωμένη επίθεση από τους φασίστες της «χρυσής αυγής» ενάντια στην νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Νυδριού εντάσσεται σε μια ενορχηστρωμένη και άκρως επικίνδυνη για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
    Έρχονται σε συνέχεια των τραμπουκισμών-ξυλοδαρμών και δολοφονιών της χρυσής αυγής σε πανελλαδικό επίπεδο.
    Αυτό το κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών και του μιντιακού υπερκράτους λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του αστικού κράτους και της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για να καλλιεργείται μόνιμα ο φόβος στην εργατική τάξη, το λαό και τους πρωτοπόρους αγωνιστές, για τον αποπροσανατολισμό από τον κύριο εχθρό, από το διαρκές κοινοβουλευτικό μνημονιακό πραξικόπημα της «Δημοκρατίας των Πιστωτών».
    Τα σημάδια όλο και πληθαίνουν: προσωπικές απειλές χέρι-χέρι με τις φασιστικές επιθέσεις, βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ και απολύσεις ανεπιθύμητων δημοσιογράφων, προληπτικές προσαγωγές και σύλληψη δημοσιογράφου για την ‘λίστα Λαγκάρντ’. Ακόμη και η κατηγορία για «διάδοση ψευδών» ειδήσεων με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος.
    Η νηπιαγωγός και οι δάσκαλοι κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων τους.
    Η καταγγελία έγινε από γνωστό φασίστα του Νυδριού στον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας σύμφωνα με μαρτυρίες τρίτων όπως ο ίδιος επικαλείται.
    Αντί λοιπόν ο κ. Σάντας μέσα από μια συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς να διαπιστώσει ακριβώς τι έγινε , εναρμονίζεται με την λογική του φόβου και της τρομοκρατίας της χρυσής αυγής καλώντας την νηπιαγωγό και τους δασκάλους στην ΕΔΕ.
    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ούτε από την χρυσή αυγή ούτε από τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς του αστικού κράτους .
    Ζητάμε την παραίτηση του κ. Σάντα εδώ και τώρα.
    Αλγεινή εκτύπωση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η πλειοψηφία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ των δασκάλων που σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος εγκατέλειψε τους συναδέλφους στην τρομοκρατία της «χρυσής αυγής» και του κ. Σάντα.
    Καλούμε τους φορείς της εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς-δασκάλους-καθηγητές αλλά και μαθητές και γονείς να καταδικάσουν μέσα από τους καθημερινούς αγώνες την προσπάθεια φίμωσης κάθε ελεύθερης και δημοκρατικής φωνής, ενάντια στον σύγχρονο σκοταδισμό-ρατσισμό-φασισμό της «χρυσής αυγής» και του αστικού κράτους.
    Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή