ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σανίδα σωτηρίας για την Thomas Cook: νέο δάνειο 200 εκατ. λιρών.

Οι 17 πιστώτριες τράπεζες της Thomas Cook συμφώνησαν σε επιπλέον χρηματοδότηση 100 εκατ. λιρών.




Η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζές της (Barclays, HSBC, RBS και η UniCredit κ.ά.) σε ένα νέο δάνειο ύψους 200 εκατ. στερλινών μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Υπενθυμίζεται ότι η Thomas Cook, που έχει χρέη άνω των 900 εκατ. στερλίνων, είχε δανειστεί στις αρχές Οκτωβρίου το ποσό των 100 εκατ. στερλινών.

Η νέα συμφωνία “βελτιώνει σημαντικά την ευρωστία της οικονομικής θέσης του ομίλου”, σύμφωνα με ανακοίνωση της Thomas Cook. Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει σε περαιτέρω “χαλάρωση” των όρων χρηματοδότησης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων συνθηκών. Αυτό παρέχει στην εταιρεία “περισσότερη ευελιξία για να αντιμετωπίσει απροσδόκητα γεγονότα και τις επιπτώσεις από ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον”, όπως αναφέρεται. Και η δήλωση συνεχίζει: “Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει μέτρα για να μειώσει το χρέος του Ομίλου και να φτάσει σε μια καταλληλότερη κεφαλαιακή δομή με την πάροδο του χρόνου”.

Ο Όμιλος θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το 12μηνο που έληξε την 30ή Σεπτεμβρίου 2011 την εβδομάδα 12-16 Δεκεμβρίου 2011.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη, η μετοχή της Thomas Cook “κατρακύλισε” έως 70% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση ότι διεξάγει συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με αίτημά της για λήψη νέου δανείου.

Οικονομικοί παρατηρητές δήλωσαν ότι η εταιρεία αγωνιούσε να επιτύχει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψει την έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο “πρόσωπό” της. Ο “πυρήνας” των πελατών της Thomas Cook είναι οικογένειες με μικρά παιδιά, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη Βρετανία. Ο όμιλος, διακινεί χιλιάδες ταξιδιώτες και στην Ελλάδα και μια ενδεχόμενη πτώχευση θα είχε ισχυρές, δυσάρεστες παρενέργειες και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου